Duguláselhárítás tippek 06709409292

Víztakarékos wc tartályok

Duguláselhárítás tippek 06709409292
dugulas104Víztakarékos WC. tartály A formája és beépítése teljesen mindegy, (alsó, felső tartály, monoblokkos wc, Geberit) hiszen napjainkban,  szinte minden WC. tartály víztakarékos megoldást is kínál. Vagy külön gomb szolgál erre vagy a meghúzás,  megnyomás erejével szabályozható az öblítővíz mennyisége.  A víz spórolás előnyeit felesleges ismertetni, mert pénztárcánkon fogjuk érezni. Azonban: a WC. dugulások egyik leggyakoribb kiváltó oka mivel ha takarékoskodunk akkor nem juttatunk a lefolyó vezetékbe elegendő vizet
ami el tudná szállítani a papírt és egyéb dolgokat.Ezért ha lehet én nem javasolnám inkább a hagyományos tartályokat amik biztosítják az elegendő vízmennyiséget.

Mosóporok és tabletták

Duguláselhárítás tippek 06709409292
dugulas103Ma már nagyon sokféle típus létezik különféle cégektől és gyártóktól.Nem vonom kétségbe kitűnő hatásfokukat és praktikusságukat de tapasztalataim szerint nem oldódnak fel teljes mértékben és úgy a gépekben mint a lefolyókban az idők folyamán komoly lerakodásokat okozhatnak,aminek a vége a dugulás.Javasolnám inkább a ma már majd mindegyik gyártó által kapható folyékony ill. gél alakú mosó és mosogatószereket.Hatásuk épp olyan jó és megbízhatóak mint a tablettás változat de feloldódnak és így elkerülhető a lerakódás által keletkező dugulások.

duguláselhárítás szódabikarbónával

Duguláselhárítás tippek 06709409292
dugulas102Elég sokoldalú szer, kitűnően használható a háztartásban legfőképpen tisztításra,nagyon jól használható csempék fugák,ételmaradékok el távolítására krómozott felületek tisztítására.Első lépésként szedjük le a szifont, ez nem igényel nagy szakértelmet csupán egy vagy két hollandit ill. csavart kell letekernünk hozzá és hozzáférhetővé válik és egyszerűen ki tudjuk tisztítani.Ha ez nem oldotta meg a dugulást,akkor keverjük össze a szódabikarbónát vízzel majd forraljuk fel.Ezt öntsük a lefolyóba és hagyjuk dolgozni,másnap reggel ugyancsak forró vízzel öblítsük le,remélhetőleg megoldódik a dugulás,esetleg ismételd meg még egyszer ezt a műveletet, ha mégsem akkor HÍVJ ENGEM!!

duguláselhárítás trisóval

Duguláselhárítás tippek 06709409292
dugulas105A trisó egy olcsó és könnyen beszerezhető háztartási szer, amit lehet duguláselhárításra is használni.Az eljárás most is ugyanaz, mint eddig.Éjszakára öntsük a lefolyóba egy kevés vízzel és hagyjuk állni, majd reggel öblítsük le vízzel addig, míg nem lesz áteresztő a lefolyónk.Szerintem nem használ és nem ér semmit, de egy próbát megér.A trisót ne sajnáljuk, nyomjuk bele az egészet.Kárt nem okoz és talán megúszod a duguláselhárítást és annak költségeit.

duguláselhárítás Colával

Duguláselhárítás tippek 06709409292
dugulas106A legmakacsabb dugulás is megszüntethető, de legalább is fellazítja, ha minimum 1 litert öntesz colából a lefolyóba és hatni hagyod egész éjszakára. Célszerű több éjszaka is megismételni az eljárást, és biztos lehetsz benne, hogy sikerrel jár a duguláselhárítás. A folyadék minden létező szennyeződést eltávolít a lefolyóból ezzel megszüntetve a dugulás enyhébb formáit. Persze érdemes belegondolni abba is, hogy ugyanezt juttatjuk sokszor a saját szervezetünkbe is.

duguláselhárítás segédeszközei

Duguláselhárítás tippek 06709409292
Duguláselhárítás Budapest minden kerületében és a környező településeken

Mindenképpen érdemes rendszeresíteni néhány eszközt, hogy megúszd a duguláselhárítás költségeit. Ezek közül az egyik legyen egy tölcsér, amivel a hatóanyagokat a lefolyóba juttatod ill. könnyebben érjük el a dugulást. A másik mindenképpen legyen egy 1-2 m-es slag, egy hosszabb és vékony kötőtűre hasonlító eszköz amivel a lefolyó felszínén maradt, de összecsomósodott hajszálakat vagy más gubancokat tudunk eltávolítani. Még beszerezhető a boltokban kézi spirál,bár ezek elég gyengék,nem is értem miért van forgalomban.Még talán lehet kezdeni valamit a vizes alapú takarító gépekkel és ezek szívóhatásának kihasználásával.A fej eltávolítása után a szívócsövet tartsuk a lefolyóhoz és remélhetőleg,bár nem igen bíznék benne,kiszippantja a szennyeződést, ami a dugulást okozta.Gyakori eset a fültisztító pálcika, popsi törlőkendő, pelenka, Wc-be való bedobása,javasolnám ezek dolgok külön helyen való tárolását.

duguláselhárítás egy órán belül kiszállási díj nélkülElőzzük meg a bajt az ilyen kényes dolgokat ne a WC kagylóba, hanem az arra rendszeresített fürdőszobai szemetesbe helyezzük el,és így elkerülhető lehet a duguláselhárítás nem olcsó költsége. Na ami viszont érdekes lehet és tényleg nem árt odafigyelni esetlegesen ellenőrizni is a szerelőt ill. rákérdezni érdeklődés szinten,az a lefolyó szerelése, ha valaki éppen ennél a fázisnál ott tud lenni.Elég komoly dugulást tud okozni,ráadásul visszatérően, ha a lefolyónak nincs meg a kellő lejtése és nem szakszerűen van kiépítve.Tudni kell, hogy a kevés lejtéssel bíró vezetéknek nincs elég elszállítási ereje, főleg, ha a vezeték hullámosan van kiépítve, a nagy lejtésű lefolyóban meg a víz elszalad a sűrűje meg ott marad, leszárad és már kész is a dugulás.Természetesen ezt a szerelőnek kell/lenne tudnia és szakszerűen megépíteni a csatornahálózatot. Duguláselhárítás Budapesten kiszállási díj nélkül Egy órán belül!
Látogasson el másik oldalunkra is
duguláselhárítás olcsón hétvégén is,ünnepnapokon és hétvégén,gépekkel