Duguláselhárítás szakmai kifejezések 06709409292

Megpróbálok itt felsorolni pár dolgot és fogalmat,eljárást, hogy tulajdonképpen mi mit is jelent.

Amikor azt hallja,csőgörény

Duguláselhárítás Csepel 06709409292
Ez tulajdonképpen egy duguláselhárító spirált hajtó gép.Működése egyszerű,a spirál át megy a gépen ezt egy kar

duguláselhárítás eszközök spirálok és gépeksegítségével közre fogja és megszorítja egy kuplungnak nevezett szorító pofa amit a gép motorja forgat.A spirál a lefolyóban forog és előrehalad ezáltal utat csinálva a szennyvíznek.A spirálokra különféle fejeket lehet kapcsolni az éppen adandó munka fajtájához típusához a legmegfelelőbbet.Vannak különféle fúró és vágó fejek, mindenféle méretben amit a lefolyó vezeték átmérőjéhez megfelelően választunk ki.

Konyhai zsírfogó

Duguláselhárítás Csepel 06709409292
Régen ezeket a zsírfogókat vasból csinálták és bizony nem volt könnyű takarítani őket.Ma már a technológia fejlődésével kaphatóak könnyített kivitelben is.

duguláselhárítás géppelA zsírfogó működése: A konyhai zsírfogó egy olyan eszköz (berendezés, tartály) mely a fáziselválasztás során (folyadékok és szilárd szennyeződések fajsúly különbsége alapján) szétválasztja a konyhai szennyvizet. Jelen esetben a könnyebb, zsírok és olajok a felszínen, míg a nehezebb darabos szennyeződések a tároló tartály alján,  iszap formájában ülepednek le. Jelentősége: A csatornahálózatok elzsírosodását és eliszapolódását gátolja.

Darálós wc

Duguláselhárítás Csepel 06709409292
Leginkább a régi belvárosi lakásokra jellemző,ahol még előfordul a nem megfelelő átmérőjű vékony strang vezeték.Előfordulhat tetőterekbe pincei lakásokban,üzlet helyiségekben.Lényege hogy ahol vékony a lefolyó vezeték esetleg nem lehet megoldani a csatorna megfelelő lejtését esetleg az elfolyó csatorna magasabban helyezkedik el mint maga a wc ott is meg lehessen oldani a wc használatát.dugulas111Működése nem bonyolult, a csészébe kerülő darabosabb piszkot víz segítségével egy motor összedarálja és folyékonnyá teszi hogy távozni tudjon a lefolyóba.Hiba lehetősége annyi, hogy ott ahol kevésbé figyelnek oda és törlőkendőket egészségügyi betétet tampont is bele dobnak könnyen feltekeredik és megállítja a daráló motorját és ezzel dugulást okoznak.Figyeljünk erre oda!!

Lefolyó tisztító szerek

Duguláselhárítás Csepel 06709409292
Hát lehetne sok mindent írni,a tv-ben is látni sokszor a reklámokat,és vannak a házilag elkészített összekutyult varázsszerek.A gyártók szentül hajtogatják és megvannak győződve hogy ezek a szerek jók hasznosak és természetesen csak a saját termékük a biztos megoldás a dugulásra.Nem vitatkozni akarok ezekkel az érvekkel,nem lenne értelme,inkább elmondanám az én verziómat és mindenki ki ki döntse el mit választ kinek ad igazat és miben hisz.

duguláselhárítás egy órán belül kiszállási díj nélkülElőször is négyféle típus létezik,….a gél, a folyékony, a por és kristály állagú.Legelőször szeretném megemlíteni a kristály állagú csoda szert.A házi asszony beleönti a mosdóba vagy mosogatóba és várja a csodát.El kezd pezsegni füstölni tényleg olyan érzése van az embernek,hogy most fel fog robbanni a mosdó,de ezen kívül isten igazából nem történik semmi. Ill. egy számomra érthetetlen dolog igen.Mégpedig az, hogy a lefolyóba kerülő szer az első kanyarnál vagy már a szifonba megakadva leülepszik és megköt mint a cement!!Nem értem,hiszen egy lefolyó tisztító szerről beszélünk és ennek ellenére a szer maga okoz dugulást,ráadásul olyan mértékűt hogy gyakran már a gép se tud mit kezdeni vele és sajnos bontani kell, még egyszer mondom,nem értem!!Lennének kérdéseim a gyártóhoz!A folyékony állagú szerek se használnak de legalább kárt nem okoznak.Hogy miért?Egyszerű!!Csak gondolja végig logikusan, beleönti a csodaszert a mosogatóba vagy mosdóba az lejut a lefolyóba.

A mosogató szifonját érdemes kipucolni, ha már azt érezzük, hogy lassabban megy le a vízMost képzeljünk magunk elé egy kört,ez a lefolyó keresztmetszete.Ahogy a duguláselhárító szer szép lassan csordogál benne és alul ahol éppen talál egy kis lyukat helyet el fog szivárogni.Nem fog felmászni és körbejárni a lefolyó vezeték falán mert hát mitől is menne oda fel?Ráadásul az a 10-20 perc amíg el szivárog nem elegendő arra hogy feloldja a csatornában össze gyűlt szennyeződést zsírt olajat.Ennek talán akkor lenne értelme,ha a lefolyó vezeték végét lezárnánk,annyi duguláselhárító szert öntenénk bele hogy a rendszer telítődjön és hagynánk állni pár napot,majd bő vízzel leöblíteni.DE EZ NEM MEGOLDHATÓ!!Lévén a lefolyó vezetékek a falban és földben vannak.Ezek után döntsék el Önök, mennyire van értelmük az amúgy nem olcsó duguláselhárító szereknek.

Woma

Duguláselhárítás Csepel 06709409292
Tulajdonképpen egy nagy nyomáson ill. magasnyomáson működő csatorna tisztítási technológia.dugulas112Főként a csatornázási művek vagy nagyobb cégek használják utcai alapvezetékek vagy hosszabb csatornáknál ahol pl nem építettek ki tisztítási lehetőséget és így a hagyományos spirálos gépek nem érik át a tisztítandó távot.Magasnyomáson üzemel ami 50-100 bar-t jelent.Csatlakoztatható különféle fejekkel végzik a duguláselhárítás tulajdonképpen víz sugárral.Hatékony és erős megoldás, persze az árfekvése is kicsit drágább.

Légbeszívó szelep

Duguláselhárítás Csepel 06709409292
Látogasson el másik oldalunkra is
Ez egy aránylag kicsi pvc csőre csatlakoztatható szerelvény,célja a padlástérben,tetőtérben esetleg a lakásba vissza csapódó csatornaszag megszüntetése.Kapható szerelvény boltokban szinte minden méretben.Könnyen lehet csatlakoztatni a szellőző vezeték végére,hatásos és egyszerű megoldás.dugulas113