lefolyócső duguláselhárítás banner

Mire jó a flexibilis lefolyócső?

Bár a szerelők többsége még mindig a hagyományos szifonokat részesíti előnyben, némely esetben a flexibilis lefolyócső alkalmazása is jó megoldásokat kínálhat. Mivel viszonylag könnyű felszerelni, bárki nekiállhat a munkának.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a redős lefolyócsövek előnyeit és hátrányait, illetve ár összehasonlítást is végzünk.

Hogyan működik a flexibilis lefolyócső?

A flexibilis, vagyis rugalmas lefolyócsövek a szifonok egyik változatát képezik. Ezek a jól megtervezett eszközök a vízelvezetés mellett a kellemetlen szagok csatornában tartásásáért felelősek. Szifonok nélkül az otthonainkban rövid időn belül bűzös gázok terjednének.

A működési elvük rendkívül egyszerű, a hajlatokban állandóan jelenlévő víz egyfajta bűzzáró szerelvényként viselkedik, akadályt képezve a távozni kívánó gázok előtt. A flexibilis lefolyócsövek csupán annyiban térnek el az ismertebb szifonoktól, hogy a redőiknek köszönhetően bármilyen formában és hosszúságban nyújthatók.

Milyen előnyök jellemzik a flexibilis csöveket?

A harmonikaként alakítható lefolyócsövek a legkisebb helyeken is elférnek. A szakemberek általában olyan munkáknál alkalmazzák, amelyeknél a tartályos szifonok beszerelése a helyhiány miatt nem megoldható.

A szereléshez egyáltalán nincs szükség komolyabb szaktudásra, és költséges szerszámok beszerzését sem igényli. A műveletnél elegendő a csavaros részt a lefolyóhoz rögzíteni, majd egy megfelelő hurka kialakítása után a másik vége is csatlakoztatható.

Milyen hátrányok mutatkozhatnak a flexibilis lefolyócsövek használatakor?

Annak ellenére, hogy a flexibilis lefolyócsövek használata bizonyos körülmények között ideális lehet, a vásárlás előtt fontos néhány kérdést átgondolnunk.

Mivel a szakemberek tapasztalatai alapján, a rugalmas falú csövek redőiben könnyebben tapadnak meg a szennyeződések, az olyan munkaterületeken, ahol a tartályos változatok is elférnek, érdemesebb inkább azokat felszereltetni. Emellett, a flexibilis csövek kialakítása a tisztításukat sem teszi egyszerűvé, a hajlatokból ugyanis szinte lehetetlenség alaposan eltávolítani a lerakódásokat.

A szerelők szerint ezekben a csövekben hamarabb alakulnak ki dugulások. Különösen igaz ez akkor, ha a tulajdonosok kevés forróvizet használnak, ami adott esetbe le tudná mosni a zsíros szennyeződéseket. Ebből adódóan a szakemberek nagy része csupán ideiglenes megoldásként szokta a flexibilis csöveket használni.

Az utolsó szempont, amit nem árt megfontolni, a tartósságuk. A flexibilis csövek a vékonyabb faluk miatt gyakrabban lyukadnak ki, mint más szifonok, illetve idővel akár meg is nyúlhatnak. Ezért, ha tartósabb opciót keresünk, mindenképpen a hagyományos szifonok mellett kell letennünk a voksunkat.

Milyen helyiségekben célszerű flexibilis lefolyócső alkalmazása?

A flexibilis csöveket a szakemberek olyan helyiségek lefolyóinál javasolják, amelyekbe valószínűleg nem kerülnek szilárdabb szennyeződések. A konyhai csapok alá tehát nem szerelhetők, hiszen ezek esetében nem csak a zsíros lerakódásokkal és ételmaradékokkal, de egyéb anyagokkal is számolni kell. A fürdőszobai lefolyók azonban alkalmasak lehetnek az ilyen csövek alkalmazására, főleg, ha a redőket rendszeres időközönként megtisztítjuk a szappan és vegyszerek maradványaitól.

Mennyi a flexibilis lefolyócső ára?

Az árak tekintetében a flexibilis lefolyócső és a többi szifon között jelentős különbségek mutatkoznak. A nyújtható csövek általában sokkal olcsóbbak, mint más változatok. Amíg a flexibilis csövek már néhány száz forinttól elérhetők, addig a keményebb és időtállóbb anyagból készült szifonok ára 3000-4000 forint között mozog. Bár, ha a tartósságot nézzük, a két összeg különbözete már nem is tűnik annyira kimagaslónak.

Hol kapható flexibilis lefolyócső?

A flexibilis lefolyócső bármelyik háztartási, műszaki, vagy barkács boltban elérhető. Ugyanakkor a modern kor vívmányainak hála, az interneten keresztül ma már néhány kattintással házhoz is rendelhetünk. Az igazán vásárlóbarát webáruházak minden fontos információt megjelenítenek a termékek mellett, így nincs szükség arra, hogy személyesen is megjelenjünk az üzletekben.
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat